Uusi digiterveysasema parantaa ja nopeuttaa asiakkaiden asiointia

Pihlajalinna Terveyssovellus vaihtuu digiterveysasemaksi 28.9.2023 alkaen. Seuraavan kerran asioidessasi Kolmostien Terveydessä, voit käyttää Kolmostien Terveyden digiterveysasemaa, jonka kautta pääset kätevästi ja nopeasti vastaanotolle.

Digiterveysasema tarjoaa nopean hoitoon pääsyn asiakkaan tarpeen mukaisesti. Digiterveysasemaa voi käyttää tietoturvallisesti joko tietokoneella tai mobiililaitteella selaimen kautta, ja asiointi tapahtuu chatissa ja tarvittaessa videovastaanotolla. Käyttöön otetaan myös digitaalinen hoidon tarpeen arviointi, jonka avulla asiakas ohjautuu nopeasti oikean avun pariin. Digiterveysasemalla voidaan hoitaa muun muassa flunssan oireita, ihottumia ja iho-oireita, virtsatietulehduksia, silmätulehduksia, pieniä tapaturmia, reseptien uusimisia, sairaan lapsen hoitoon tarvittavia todistuksia jakiireettömän hoidon tarpeen arviointia ja kontrollien suunnittelua.

Moni oire ja toimenpide on usein hoidettavissa sähköisesti etäkanavien avulla, mikä helpottaa niin asiakkaan arkea kuin hoitohenkilöstönkin työtä. Etäasioimiseen ei tarvita erillistä sovellusta, vaan digiterveysasemalle pääsee suoraan verkkosivultamme.

Apu usein jo yhdellä asioinnilla

Asiakas pääsee digiterveysasemalle Kolmostien Terveyden verkkosivujen etusivun kautta. Palveluun tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen toiminta tapahtuu tietoturvallisesti ja tiedotsalataan. Palvelussa kysytään hoitoon hakeutumisen syy automatisoidussa chat-keskustelussa, jonka jälkeen asiakas ohjataan hoitajalle hoidon tarpeen arviointiin. Tämän jälkeen hoitaja antaa asiakkaalle hoito-ohjeet, ohjaa etälääkärille chat- tai videovastaanotolle tai tarvittaessa varaa ajan toimipisteeseen.

Digiterveysasema on auki arkisin klo 8–16, ja sen kautta asiakkaita palvelee terveydenhuollon ammattilaisia hoitajista lääkäreihin.

Asiakkaan ei tarvitse etukäteen tietää, kenelle asiantuntijalle aika tulisi varata, vaan chat-palvelussa tarkennetaan hoidontarve oireisiin ja tilanteeseen perustuen. Tämä nopeuttaa ja helpottaa asiointia, sillä apu oireeseen tai ongelmaan hoituu todennäköisesti jo yhdellä asioinnilla digiterveysasemalla.

Digiterveysasema palvelee Kolmostien Terveyden asiakkaita 28.9.2023 alkaen.