Puolesta asiointi

Kolmostien Terveyden asiakkaana voit antaa toiselle henkilölle valtuutuksen eli valtakirjan hoitaa puolestasi asiointia Kolmostien Terveydessä.

Mikäli haluat antaa toiselle henkilölle valtakirjan puolesta asiointiin, toimi näin:
1. Tulosta, täytä ja allekirjoita alla oleva “Valtakirja puolesta asiointiin” -lomake ja tuo se Kolmostien Terveyden toimipisteeseen. Voit myös tulla toimipisteeseen täyttämään lomakkeen.
2. Kolmostien Terveyden toimipisteessä henkilöllisyytesi tarkastetaan. Valtakirjan saajan eli valtuutetun henkilön ei tarvitse olla läsnä valtakirjan teon yhteydessä, vaan hänen henkilöllisyytensä tarkastetaan aina asioinnin yhteydessä.
3. Mikäli et pysty toimittamaan valtakirjaa henkilökohtaisesti Kolmostien Terveyden toimipisteeseen, myös valtakirjassa valtuutettu henkilö voi palauttaa valtakirjan puolestasi. Tällöin valtakirjalle tarvitaan kaksi täysi-ikäistä todistajaa, jotka varmentavat valtakirjan oikeaksi allekirjoituksellaan. Valtuutetun henkilön henkilöllisyys tarkastetaan valtakirjan palautuksen yhteydessä.

Valtakirja tallennetaan potilastietojärjestelmään. Kun haluat päättää valtakirjan voimassaolon, tulosta alla oleva ”Puolesta asioinnin valtakirjan peruutus” -lomake ja täytä se. Peruutuslomakkeen voi palauttaa postitse tai henkilökohtaisesti Kolmostien Terveyden toimipisteeseen. Myös peruutuslomake tallennetaan potilastietojärjestelmään.

Mikäli sinut on valtuutettu asioimaan henkilön puolesta Kolmostien Terveydessä, huomioi seuraavat asiat:

  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi aina asioidessasi Kolmostien Terveyden toimipisteessä.
  • Jos asioit puhelimitse, tunnistaminen tehdään soittamalla takaisin valtakirjassa annettuun valtuutetun numeroon. Varaudu kertomaan jokaisen puhelun yhteydessä nimesi, henkilötunnuksesi ja yhteystietosi.

Valtakirjan voi antaa täysi-ikäinen henkilö, joka on oikeustoimikelpoinen ja kykenevä ymmärtämään valtakirjan merkityksen. Jos henkilö ei täytä edellä mainittuja edellytyksiä eikä hänellä ole laillista edustajaa, kukaan ei voi antaa valtakirjaa hänen puolestaan.

Lisätietoja puolesta asioinnista saat Kolmostien Terveyden toimipisteistä tai asiakaspalvelusta.

Valtakirja puolesta asiointiin
Puolesta asioinnin valtakirjan peruuttaminen