Kiireellinen hoito

Kiireellinen hoito on tarkoitettu välitöntä ja kiireellistä hoitoa vaativien sairauksien ja tapaturmien hoitoon.

Pyydämme soittamaan ennen vastaanotolle tuloa asian kiireellisyyden arvioimiseksi. Puhelimitse annetaan myös hoito-ohjeita, tarvittaessa opastusta hoitoon hakeutumisessa ja ohjausta oikeaan hoitopaikkaan. Asiakkaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Lääkärin kiirevastaanotto on auki klo 06-24. Klo 24-06 sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen pääsääntöisesti puhelimitse ja järjestää tarkoituksenmukaisen hoidon.

Ensihoitotoiminnasta (sairaankuljetuksesta) vastaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Ensihoito 112.

Parkanon terveyskeskus

Parkanontie 48, 39700 Parkano
Puh. 03 443 3400

Kihniön terveyskeskus

Kivinevantie 11-13, 39820 Kihniö
Puh. 03 443 3400

Kihniön terveyskeskuksessa vastaanotto kiireellistä hoitoa vaativien sairauksien ja tapaturmien hoitoon ma - to klo 8 - 15.30 ja pe klo 8 - 13. Muina aikoina palvelee Parkanon terveyskeskus.

Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112

1.1.2021 lähtien Parkanon ja Kihniön kuntien asukkaat voivat ottaa yhteyttä kiireellistä hoitoa tarvittaessa myös Pirkanmaan yhteiseen päivystysapunumeroon 116117. Numero palvelee joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Puhelun alussa pirkanmaalainen soittaja valitsee oman asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta eri vaihtoehdosta. Parkanon ja Kihniön kuntien asukkaat valitsevat vaihtoehdoista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Tampereen yliopistollisen keskussairaalan ensiapuyksikössä, Acutassa, hoidetaan ne äkillisesti loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat, joita ei voida hoitaa Parkanon kiirevastaanotolla. Acutan päivystysvastaanotto toimii ympäri vuorokauden. Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja loukkaantuneille, joiden tulee saada nopeasti hoitoa tai joiden henki on uhattuna tai joille hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Acutaan mennään lääkärin lähetteellä tai Pirkanmaan yhteisen päivystysavun (puh. 116117) ohjaamana, hätätilanteissa suoraan ambulanssilla.

Hengitysinfektiopotilaille kiirevastaanotto

Hengitysinfektiopotilaiden vastaanotto on siirtynyt eri paikkaan Parkanossa. Vastaanottolle kulku terveyskeskuksen pääovesta. Opasteet ovessa.

Hengitystieinfektiopotilaiden kiirevastaanotolla hoidetaan ja tutkitaan hengitystieinfektion oireista kärsiviä potilaita silloin, kun puhelimessa on ensin arvioitu, että tilanteessa välttämättä tarvitaan hoitajan ja/tai lääkärin tutkimista/hoitoa, tai potilas ei pärjää oireiden kanssa enää kotona. Normaalilla kiirevastaanotolla hoidetaan ja selvitetään esimerkiksi akuutteja vatsakipu- tai rintakipukohtauksia.

Normaalille kiirevastaanotolle ei saa mennä, jos kärsii hengitystieinfektion oireista (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume). On erittäin tärkeä olla aina ensin puhelimitse yhteydessä ennen kiirevastaanotoille tuloa, Parkano ja Kihniö puh 03 4433400.