Toimi näin Parkanossa ja Kihniöllä, kun sinulla tai läheiselläsi on infektio-oireita

Kolmostien Terveyden toimipisteet toimivat normaaliin tapaan.

Omia vaivoja tai sairauksia ei kannata jättää tutkimatta ja hoitamatta koronaviruksen pelon vuoksi. Jos sinulla on vastaanottoaika sovittuna ja saat akuutin hengitystieinfektion oireita, voit varmistaa tarvitseeko aikaa siirtää, ottamalla yhteyttä puhelinpalveluun (p. 03 4433400) tai terveyssovelluksen kautta. Lievissä oireissa vastaanotolle tullessa suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Hengitystieinfektiopoliklinikka on lopettanut toimintansa

Parkanon terveyskeskuksen erillinen hengitystieinfektiopotilaille tarkoitettu vastaanotto on lopettanut toimintansa. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita ja asioit terveyskeskuksessa, saavu normaalisti terveyskeskuksesi odotusaulaan. Käytäthän maskia ja pidäthän turvaetäisyyden muihin asiakkaisiin sekä noudatat hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Toimi näin Parkanossa ja Kihniöllä, kun sinulla tai läheiselläsi on infektio-oireita

Koronaviruksen aiheuttamat oireet voivat olla vaihtelevia eikä pelkästään oireiden perusteella ole mahdollista päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos yleisvointisi on hyvä, ei yleensä ole tarvetta olla yhteydessä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Halutessasi voit tehdä koronakotitestin. Positiivista kotitestitulosta ei tarvitse varmentaa virallisella testillä. Mikäli kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään pitkäaikaissairauden tai raskauden vuoksi, on koronatestin teko edelleen suositeltavaa. Ajankohtaista koronaviruksesta

Koronan vuoksi erillistä karanteenia ei enää ole, vaan töihin ja kouluun voi palata, kun kuume on lakannut ja muut oireet ovat selvästi helpottaneet. Myöskään tartunatautipäivärahaa ei koronavirustaudin vuoksi enää myönnetä.

Infektio-oireiden vuoksi hoitoon hakeutumisessa ollaan ensisijaisesti yhteydessä puhelinpalveluun (p.03 4433 400). Yhteydenotto virka-ajan ulkopuolella tapahtuu soittamalla kiirevastaanottoon, mikäli kokee tarvitsevansa kiireellistä hoitoa (p. 03 4433 400). Puhelimitse tehdään hoidontarpeen arvio.

Omaolo.fi palvelussa voit tehdä myös hengitystietulehdus -oirearvion, joka auttaa sinua arvioimaan hoitoon hakeutumisen tarvetta, sekä neuvoo miten voit hoitaa oireitasi itse.
Pääset tekemään hengitystietulehdusarvion tästä