Tehosterokotusten varattuja aikoja joudutaan siirtämään

THL on 3.2. ohjeistanut kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksesta, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon. Annosvälin pidennys ei THL:n mukaan heikennä rokotteen tehoa.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan rokotettu saa yleensä paremman suojan, kun annosväliä pidennetään. Muutoksen ansiosta yhä useammat suurimmassa riskissä olevat kansalaiset voivat saada ensimmäisen rokotteen nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa.

THL:n suosituksen mukaisesti PSHP:n alueen kunnat, työterveyshuollot ja yksityiset toimijat siirtävät jo annetut toisen rokotuskerran ajat siten, että rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa. Näin toimimme myös Kolmostien Terveyden alueella. Kaikki varatut tehosterokotusajat perutaan niin työntekijöiltä, tehostetun palveluasumisen asukkailta kuin niiltä yli 80-vuotiailta, jotka ovat jo saaneet ensimmäisen rokotteen.

Soitamme kaikille ikäihmisille, joilla on sovittuna aika tehosterokotteelle ja ilmoitamme heille uuden ajan. Aloitamme soitot vasta, kun saamme varmistetun tiedon siitä, milloin saamme lisää rokotteita.

Uusien rokotusaikojen antamisesta 80 vuotta täyttäneille tiedotamme heti, kun saamme lisää rokotteita. Uusia aikoja ei anneta ennen kuin rokotteiden määrä on arvioitu valtakunnallisesti uudelleen ensi viikolla.

Toivoisimme, että asiakkaat eivät itse tiedustelisi rokoteaikoja. Olemme yhteydessä rokotusvuorossa oleviin heti, kun meillä on rokotteita tarjolla.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa vaivaa.