Suun terveydenhuolto keskeyttää väliaikaisesti kiireettömän vastaanottotoiminnan koronavirustilanteen vuoksi

Kiireetön vastaanottotoiminta, kuten hammastarkastukset ja suuhygienistikäynnit, keskeytetään väliaikaisesti suun terveydenhuollossa Kolmostien Terveydessä koronavirustilanteen vuoksi 20.4.2020 alkaen. Muu vastaanottotoiminta mukaan lukien särkyvastaanotto toimii erityisjärjestelyin Parkanossa ja Kihniössä

Kiireetön vastaanottotoiminta, kuten hammastarkastukset ja suuhygienistikäynnit, keskeytetään väliaikaisesti suun terveydenhuollossa Kolmostien Terveydessä koronavirustilanteen vuoksi 20.4.2020 alkaen. Muu vastaanottotoiminta mukaan lukien särkyvastaanotto toimii erityisjärjestelyin Parkanossa ja Kihniössä.

Kiireettömän toiminnan keskeyttäminen tehdään asiakkaiden ja henkilökunnan suojelemiseksi ja koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi Stm:n ohjeen mukaisesti. Suun terveydenhuolto on muuhun terveydenhuoltoon nähden erityisen altis infektioiden leviämiselle, koska hammashoidon toimenpiteissä syntyy herkästi sylki- ja veriroiskeita ja toimenpiteissä muodostuu ilmaan aerosoleja.

Epidemiatilannetta seurataan aktiivisesti ja kiireetön toiminta käynnistetään uudelleen heti kun arvioidaan sen olevan mahdollista.

Ajanvaraus, hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvio

Arkipäivisin klo 8–10, muuten virka-aikaan puheluihin pyritään vastaamaan mahdollisuuksien mukaan

Parkano, puh. 03 4433 430 tai 044 7865 430

Kihniö, puh. 03 4442 416 tai 044 7541 427

Jos et ole varma onko hoitosi kiireellistä vai kiireetöntä, voit olla yhteydessä yllä olevaan ajanvarausnumeroon.

Jos et tavoita hammashoitolaa vaikeissa, välitöntä hoitoa vaativissa tapauksissa, ota yhteys Parkanon terveyskeskuksen päivystyspoliklinikalle, puh. 03 443 3400. Puhelimessa tapahtuvan hoidontarpeen arvion perusteella annetaan aika tarvittaessa vastaanotolle.

Hoitolaan ei saa saapua suoraan ilman ajanvarausta, vaan yhteydenotto on aina tehtävä puhelimitse. Kerro myös puhelimessa tarkoin, jos sinulla on pieniäkin hengitystietulehduksen oireita, olet ollut hiljattain sairaana tai epäilet altistuneesi koronavirukselle. Kerro myös aina, jos kuulut koronavirusinfektion kannalta riskiryhmään. On äärimmäisen tärkeää kertoa tarkat tiedot aikaa varatessa, jotta osaamme ottaa huomioon mahdolliset erityisjärjestelyt hoitotilanteessa.

Kiireettömän hoitoajan peruminen

Pyrimme olemaan puhelimitse yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden kiireetön hoitoaika perutaan. Nyt on tärkeä vastata myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, koska kyseessä voi olla ajan perumiseen liittyvä puhelu. Uusia kiireettömiä hoitoaikoja ei tässä vaiheessa anneta, vaan aikoja aletaan ilmoittamaan vasta siinä vaiheessa, kun toimintamme jälleen normalisoituu.

Jos sinulla on varattuna kiireetön hoitoaika, etkä ole saanut yhteydenottoa meiltä ajan perumisesta viimeistään hoitoaikaa edeltävän päivän aikana, ole tällöin yhteydessä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen puhelimitse. Yhteydenottoja asiakkaisiin tehdään pikkuhiljaa tilanteen edetessä, kaikille emme pysty heti ilmoittamaan ajan perumisesta.

Seuraa Kolmostien Terveyden ja Parkano-Kihniö yhteistoiminta-alueen tiedotuksia nettisivuilla ja Facebookissa. Ilmoitamme, kun palaamme taas normaaliin toimintaan.

Parkanossa 17.4.2020

Lasse Korpi
johtava lääkäri
Kolmostien Terveys Oy

Jussi Paukkunen
vastaava hammaslääkäri
Kolmostien Terveys Oy

Taina Niiranen
terveys- ja hyvinvointijohtaja
Parkanon kaupunki