Koronarokotukset käynnistyvät ikäihmisille Kihniössä ja Parkanossa

Koronarokotukset infektiopotilaita hoitavalle henkilökunnalle sekä ikäihmisten asumisyksikköjen henkilöstölle ja asukkaille on alueellamme saatu hyvälle tasolle. Ensi viikolla voimme aloittaa rokotukset THL:n yleisen ikäryhmäjärjestyksen mukaan. Ensin rokotetaan yli 80-vuotiaat, seuraavaksi 75-79-vuotiaat ja sitten 70-74-vuotiaat. Pyrimme aloittamaan rokotukset säännöllisen kotihoidon asiakkaista kaikissa näissä ikäryhmissä.

Nyt käytössä oleva rokote on tutkimusten mukaan osoittautunut erityisesti ikäihmisille tehokkaaksi ja se estää erityisen hyvin vakavia koronavirusinfektioita. Siksi juuri tätä rokotetta suositellaan ja tarjotaan ikäihmisille. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Tässä vaiheessa yli 80-vuotiaiden ikäihmisten rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella niin, että olemme yhteydessä ikäihmisiin puhelimitse ja sovimme rokotusajan heidän kanssaan. Mikäli puhelu halutaan ohjata omaiselle, toivomme tästä ilmoitusta ensisijaisesti tekstiviestillä numeroon 0406517759. Ikäihmisen kanssa samassa taloudessa asuva yli 70-vuotias omaishoitaja on oikeutettu saamaan rokotuksen samaan aikaan ikäihmisen kanssa.

Ikäihmisten rokotukset toteutetaan ensisijaisesti terveyskeskuksessa tai muissa yksiköissämme, sillä valmis rokoteaine voi herkästi vaurioitua kuljetettaessa ja menettää siten tehoaan. Kotihoidon asiakkaille, joiden saapuminen rokotukselle vaatisi erityisjärjestelyitä, sovitaan rokotusaika yksiköllisesti räätälöiden.

Soitamme kaikille yli 80-vuotiaille, nyt voi rauhassa odottaa puhelua. Valitettavasti emme pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin aiheesta. Jotta saamme ajanvarauksen sujumaan mahdollisimman nopeasti, on tärkeää odottaa omaa vuoroaan. Ellei puheluun vastata, soitamme kyllä uudestaan. Ensimmäiset kotona asuvat ikäihmiset saavat rokotteen jo ensi viikolla. Rokotettavien määrä on kuitenkin suuri ja rokotuksia on tarjolla rajoitettu määrä, joten jo yli 80-vuotiaiden rokotuksissa menee useampi viikko.

Tässä vaiheessa rokotusaikoja ei anneta muille kuin mainituille rokotusvuorossa oleville yli 80-vuotiaille kuntalaisille. Tiedotamme erikseen, kun rokotuksissa päästään seuraavaan vaiheeseen ja uudet ryhmät tulevat rokotusvuoroon. Tällöin käytössä on toivottavasti jo sähköinen ajanvarauskin. Toivomme, että kuntalaiset odottavat rauhassa vuoroaan.