8.9.2020 Ajankohtaista koronavirustilanteesta, lataa Koronavilkku puhelimeesi

Koronavirustilanne Parkanon ja Kihniön alueella on edelleen hyvin rauhallinen. Suomessa ja Pirkanmaalla tartuntamäärät ovat kesän jälkeen jonkin verran nousseet.

On erittäin tärkeä muistaa seuraavat perusasiat, joiden avulla jokainen voi ehkäistä koronavirustartuntoja ja samalla ehkäistä muidenkin hengitystieinfektioiden leviämistä:

• Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
• Älä liiku ihmisten ilmoilla silloin, kun sinulla on hengitystieinfektio-oireita.
• Pidä riittävät turvavälit.
• Käytä kasvomaskia niissä tilanteissa, joihin sitä suositeltu (mm. joukkoliikenteessä).

Koronavilkku-sovellus auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa perinteisen tartunnanjäljityksen rinnalla. Sovellus on ladattu jo 1,7 miljoonaa kertaa. Kannattaa ladata sovellus App Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta omaankin puhelimeen.

Sovelluksen kautta voi saada hälytyksen mahdollisesta korona-altistumisesta, ja altistumistilanteissa sovellus antaa myös toimintaohjeita. Koronavilkku-hälytys ei johda tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, mutta Koronavilkku-hälytyksen saaneen on tärkeä seurata vointia hälytystä seuraavan kahden viikon ajan, ja hakeutua pikaisesti testeihin, jos tulee koronavirusinfektioon sopivia oireita. Mahdollisuuksien mukaan ihmiskontakteja on syytä välttää ja huolehtia erityisen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Sovellus on tehty tietoturvalliseksi. Se ei tallenna nimeä, syntymäaikaa tai yhteystietoja. Se ei pysty selvittämään sinun tai tapaamiesi ihmisten henkilöllisyyttä eikä se myöskään kerää sijaintitietoja. Lisätietoja Koronavilkku-sovelluksesta löytyy sivulta koronavilkku.fi.