22.1.2021, (päivitetty 29.1.2021) Koronarokotusten eteneminen Parkanossa ja Kihniössä

Koronarokotukset ovat edenneet Parkano-Kihniö-alueella nopeasti. Terveydenhuollon infektiopotilaita hoitava henkilöstö ja ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukkaat on saatu rokotettua ja tehostetun palveluasumisen yksiköiden henkilöstönkin rokotusten osalta ollaan loppusuoralla. Rokotusten toimitusvaikeuksista johtuen rokotustahti kuitenkin väliaikaisesti hidastuu.

Rokotukset etenevät valtioneuvoston asettamassa ja Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistamassa järjestyksessä.

Viikolla 4 koronarokotukset ovat jatkuneet Parkanon ja Kihniön alueella kotihoidon asiakkaiden ja yli 80-vuotiaiden osalta, ja heistä on saatu rokotettua jo lähes 20 prosenttia. Kaiken kaikkiaan alueellamme on tähän mennessä annettu yhteensä 596 rokotetta, mikä tarkoittaa 8,4 prosenttia yli 16-vuotiaista kuntalaisista.

Ensi viikolla (vko 5) rokotustahti hidastuu rokotteiden saatavuusongelmien vuoksi, ja alueelle saatavat rokotteet menevät pääosin terveydenhuollon ammattilaisten tehosterokotuksiin. Rokotuksiin ei voi varata tällä hetkellä aikaa. Terveydenhuollosta ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä rokotusvuorossa oleviin puhelimitse ajanvarauksen osalta. Tiedotamme rokotusten etenemisestä ja ajanvarauskäytäntöjen mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme

Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Johtava lääkäri Lasse Korpi
Palvelupäällikkö Leila Törmä

Koronarokotusten eteneminen KoTe