21.9.2020 Kolmostien Terveyden koronanäytteenotto uudella drive-in testauspisteellä Parkanossa 23.9.2020 alkaen

Hengitystietulehdukset ovat loppukesästä ja alkusyksystä lisääntyneet. Jotta voimme edelleen varmistaa nopean koronatestiin pääsyn, Kolmostien Terveys lisää Parkanon ja Kihniön alueella näytteenoton kapasiteettia.

Parkanossa aloitetaan 23.9.2020 näytteenotot uudella drive-in testauspisteellä. Uusi testauspiste sijaitsee Parkanon terveyskeskuksen takapihan parkkialueella. Ajoreitti testauspisteelle on terveyskeskuksen oikealta puolelta eli neuvolan päädyltä kiertäen terveyskeskuksen taakse. Testauspisteelle on opasteet Parkanontieltä. Testauspisteeltä poistutaan jatkamalla ajamista terveyskeskuksen ympäri takaisin Parkanontielle.

Kolmostien Terveys Drivein naytteenotto230920

Drive-in testauspiste toimii ajanvarauksella, ja näytteenottoa varten tarvitaan lähete. Pyydämme asiakkaita olemaan aina yhteydessä terveyskeskukseen joko puhelimitse (03 4433 400) tai Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta. Asiakas saa puhelimessa tai terveyssovelluksessa näytteenottoajan sekä ohjeet näytteenottoon saapumisesta.

Hoitaja ottaa näytteen ohuella tikulla nenänielusta potilaan istuessa autossa. Testitulos valmistuu 1−2 päivässä.

Infektiovastaanotto jatkaa toimintaansa entisessä paikassa. Siellä voidaan tutkia niitä hengitystieoireista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat tarkempia tutkimuksia. Hoitaja ohjeistaa puhelimitse saapumisesta infektiovastaanotolle.

Kehotamme edelleen potilaita saapumaan kiireettömille vastaanotoille vain terveinä ja olemaan puhelimitse yhteydessä, jos on esimerkiksi lieviäkin flunssaoireita. Potilaan asia voidaan hoitaa tällöin etäkanavissa, puhelimitse tai videovastaanotolla tai tarvittaessa aikaa siirretään eteenpäin.

Terveyskeskuksessa asioivia pyydämme huomioimaan turvavälit ja noudattamaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tartuntariskin minimoimiseksi.

Lasse Korpi
johtava lääkäri