21.4.2020 VirtaParkki tukee hyvinvointia verkon kautta

Hyvinvointikanava VirtaParkki kokoaa samaan kalenteriin vapaa-aikaan, hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää verkossa tapahtuvaa toimintaa. Kaupungin kotisivuille torstaiaamuna avautuva kalenteri toteutetaan yhdessä Kolmostien Terveyden kanssa.

Hyvinvointikanava VirtaParkki kokoaa samaan kalenteriin vapaa-aikaan, hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää verkossa tapahtuvaa toimintaa. Kaupungin kotisivuille torstaiaamuna avautuva kalenteri toteutetaan yhdessä Kolmostien Terveyden kanssa.

Kalenterin linkkien takaa löytyy kaupungin, Kolmostien Terveyden ja kolmannen sektorin tuottamaa ohjelmaa virtuaalisesti kuntalaisten hyvinvointia tukemaan.

– Sinne laitetaan linkkejä esimerkiksi kaupungin YouTubeen ja muihin vastaaviin kanaviin, joista sitten tulee monipuolisesti ohjelmaa. Kalenterin viikkonäkymästä voi värikoodilla katsoa, mitä on tarjolla lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille, selittää Elisa Vahosalmi kaupungin vapaa-aikatoimesta.

Luvassa on esimerkiksi tasapaino- ja tuolijumppaa, erikoislääkäreiden luentoja, vanhemmuusryhmä lapsiperheille ja monenlaista muuta. Rantakodolla aiemmin pidetty Ikätorikin jatkaa toimintaansa VirtaParkin kautta Etäikätorina.

Ensi perjantaina klo 13 VirtaParkin kautta lähetetään ensimmäinen osa Ajankohtainen Kolmonen -sarjaa, jossa tarjotaan asiantuntijahaastatteluja ja luentoja. Ensimmäisessä lähetyksessä johtava lääkäri Lasse Korpi kertoo koronatilanteesta. Yleisö voi lähettää ohjelmaan kysymyksiä osoitteeseen virta.parkki@edu.parkano.fi

Idean virtuaalisesta hyvinvointipankista ilmoille lausunut Korpi toteaa, että aika on otollinen digiloikalle, sillä julkiset palvelut pitää saada kotiinsa eristäytyneiden ihmisten saataville. Hänen kanssaan ideaa ovat kehitelleet ja toteuttaneet Jenni Alppi, Taina Niiranen, Tanja Mustajärvi, Riina Santala, Elisa Vahosalmi, Antti Luusalo ja Timo Lehtinen.

– Ryhmässä syttyi kipinä, ja kaikki olivat innostuneina mukana tekemässä erittäin hyvää yhteistyötä. Toivon, että innostus välittyy kuntalaisille ja he lähtevät innolla mukaan käyttämään tätä ihan uudenlaista konseptia, Korpi pohtii.

Myös sivistysjohtaja Jenni Alppi kiittää ryhmää innokkuudesta ja osaamisesta ja toteaa, että haasteellisessa ja poikkeuksellisessa tilanteessa syntyy aina jotain hyvääkin.

– Toimintojen ideointiin on sytytty aivan uudella tasolla, ja jo ennestään hyvä yhteistyö eri toimijoiden välillä on tiivistynyt ja löytänyt uusia muotoja. Nämä poikkeusolojen aikana syntyneet toiminnot jäävät varmasti elämään myös tämän jälkeen ja luovat uutta kuntalaisten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden tueksi jatkossakin.

VirtaParkki Hyvinvointikalenteri »