Etusivu / Valinnanvapaus

                       käytä vapauttasi valita

Suomalaisilla on oikeus valita julkisten terveydenhuollon hoitopaikkansa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Jokaisella suomalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Kiireettömän hoidon hoitopaikan voit valita kotikuntasi terveysasemista tai halutessasi koko Suomen alueelta.

Voit olla kerrallaan yhden terveysaseman asiakkaana. Saat terveysasemaltasi kaikki perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.

Miten asiakkaaksi Kolmostien Terveyteen?

Kun haluat vaihtaa Kolmostien Terveyden asiakkaaksi, toimi näin:
1

Lataa vaihtolomake

Tulosta terveysaseman vaihtolomake tai tilaa lomakkeet sähköpostitse liisa.koski@parkano.fi tai numerosta 044 7865 418. Saat täyttövalmiit materiaalit valmiiksi maksetun postituskuoren kanssa.

Lataa vaihtolomake
2

Täytä vaihtolomake

Täytä lomake kahtena kappaleena (toinen nykyiselle terveysasemallesi ja toinen Kolmostien Terveydelle).

3

Lähetä vaihtolomake

Lähetä tai tuo lomakkeet Parkanon tai Kihniön terveyskeskukseen – huolehdimme puolestasi ilmoituksesta nykyiselle terveysasemallesi!

4

Tervetuloa asiakkaaksi!

Saat kotiin postitse Tervetuloa asiakkaaksi -kirjeen, jossa kerrotaan Kolmostien Terveyden toiminnasta ja esimerkiksi ajanvarausohjeet.

Voit myös tulla Kolmostien Terveyteen paikan päälle tekemään terveysasemanvaihdon. Saat toimistostamme vaihtolomakkeita ja henkilökuntamme auttaa sinua mielellään lomakkeiden täytössä ja ohjaa terveysaseman vaihtamisessa.

                        Parkano                                                                                      Kihniö

                Kolmostien Terveys Oy                                                                    Kolmostien Terveys Oy
                Parkanon terveyskeskus                                                                  Kihniön terveyskeskus
                Parkanontie 37  (käyntiosoite Parkanontie 48)                         Kivinevantie 11 - 13
                39700 PARKANO                                                                                 39820 KIHNIÖ


 Vastuu hoidostasi siirtyy uuteen terveysasemaan viimeistään kolmen viikon kuluttua, kun ilmoitus on vastaanotettu. Otamme mielellämme hoidettavaksemme koko perheesi. Muistahan terveysaseman vaihdosta tehdessäsi, että lapset eivät siirry automaattisesti vanhempiensa mukana. Tee siis jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä erillinen ilmoitus. Alaikäisen lapsen ilmoitukseen tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus.